Praktische informatie

De KalPet kattenkraag
De KalPet®-boordkraag is de basiskraag en vormt daarmee ook de basis voor de overige kraagtypes die KalPet biedt.

Voor de boordkraag kraag is het belangrijk te weten hoe de afmetingen van de kat zijn voor wie de kraag is bedoeld. Zie de tekening hieronder [A=omtrek nek, B=lengte nek]. De boordkraag belet uw kat om de nek te ver te buigen. De opvulling tussen borst en kin zorgt ervoor, dat de kat met zijn bek niet bij het midden en de bovenkant van de buik en de schouders kan komen. De kraag hoeft daarvoor niet heel strak te zitten. Bij de overige types kraag wordt het gebied dat niet door de kat mag worden gelikt of gebeten specifiek uitgebreid.

Hoe de kat (hond) te meten [ A=omtrek B=lengte]
Hoe de kat (hond) te meten
De overige types, de Overhemdkraag en de Yoda-kraag, zijn meer toegerust op specifieke klachten, en dus ook op specifieke gebieden, maar nog steeds gebaseerd op de boordkraag. Daarom is daarvan de maat van groot belang. Zie de matentabel hieronder.
Waar nodig zijn de overige types kragen op de maat van de boordkraag aangepast.

Maten Breedte 

in cm

Lengte 

in cm

Standaard – gemiddelde kat ca. 6 28,5
Breed – langere nek ca. 7 28,5
Lang – dikkere nek ca. 6 34

Wanneer de maat afwijkt graag telefonisch contact opnemen.

NB KAT: Voor de Maine Coon wordt uiteraard een andere maat gehanteerd.
In het overzicht van de dessins is aangegeven welke kragen voor de Maine Coon in voorraad zijn.
Ook worden voor de Maine Coon andere prijzen gehanteerd. Zie hiervoor het prijzenoverzicht in het bestelformulier.

 

NB HOND: Bij honden variëren de maten te sterk om in een eenvoudige tabel aan te geven. De kragen in voorraad zijn voor de tegenwoordig veel voorkomende hond, de Jack Russel.
De Dwergpinscher en de Cocker Spaniël zijn in het bestelformulier opgenomen omdat ze in de site met kraag om zijn afgebeeld. Ook hier staan de prijzen vermeld.

Voor honden met maten die verschillen van die van de bovenstaande hondensoorten kunt u via de site of telefonisch contact opnemen. De wijze van meten is gelijk aan wat de tekening hierboven aangeeft.

 

Onderhoud:
De kraag kan op 40° C gewassen worden met een normaal bontwasmiddel. Bij voorkeur in een handwas. De kraag kan tijdens een machinewas namelijk dubbel tussen andere was terecht komen. Wanneer de kraag dan gevouwen of geknakt wordt gecentrifugeerd raakt de versteviging van de kraag beschadigd en gaat de functie verloren. Was kragen van felgekleurd materiaal de eerste paar keer even apart van eventueel andere handwas.

Zorg ervoor, dat er, net als bij alle klittenband, in het haakjesgedeelte geen stofjes en draadjes terecht komen. Dit vermindert de hechtkracht.
De kragen worden in diverse dessins geleverd. Bij sommige dessins kan sprake zijn van een beperkte oplage.

 

Badstof voering:
Zoals elders op de site en in het bestelformulier staat aangegeven is het mogelijk om ter bescherming (naast de daarvoor uitsluitend bedoelde verbandkraagjes) ook een overhemdkraag of Yoda-kraag met een badstofvoering te bestellen. Deze voering is bedoeld om eventuele wondjes/wonden of geïrriteerde plekken op de huid van uw hond of kat rust te geven, zodat deze kunnen genezen.  Dit is dus een aanvulling op de noodzakelijke Overhemdkraag of Yoda-kraag.