KalPet hondenkraag

KalPet hondenkraag
Ook honden krijgen te maken met de ellende van de trechterkap of lampenkap. Het verschil tussen honden en katten waar het het dragen van een KalPet-kraag aangaat, ligt in de lenigheid van de dieren. Het is bekend dat een kat zich zeer gemakkelijk en soepel beweegt en zich zonder probleem dubbelvouwt. Honden doen dat wat minder gemakkelijk en hebben daarom vaak genoeg aan de bewegingsbeperking waar de KalPet-kraag in voorziet. Het kan echter wel nodig zijn om een Overhemd- of Yoda-kraag te gebruiken. Via het bestelformulier is het mogelijk om ook deze kragen voor de hond te bestellen.

Verschil tussen katten- en hondenkraag
Het principe van de hondenkraag verschilt niet van die van een kattenkraag. Op het gebied van afmetingen onder hondensoorten is echter een veel grotere variëteit dan bij kattensoorten. De Maine Coon is bij katten de enige soort die qua maat flink van de gemiddelde kat afwijkt. Bij honden zijn de onderlinge maatverschillen veel en veel groter.

De hondenkraag
In het begin is een kraag ontwikkeld voor de kleinere hond. Het eerste model is geënt op de nekafmetingen van de gemiddelde Jack Russel, omdat deze honden in Nederland populair zijn en dus relatief veel voorkomen. (Maten: 38,5 bij 9 cm). Uiteraard is de kraag ook bestemd voor andere rassen met ongeveer gelijke afmetingen, zoals de Borderterriër en de Teckel.

Kleinere maat dan de Jack Russel
Voor nog kleinere honden, zoals de Dwergpinscher, is het mogelijk om gebruik te maken van de brede of standaardversie van de kattenkraag. (Maten: 28,5 bij 7 cm en 28,5 bij 5,5 cm).

Grotere maat dan de Jack Russel
Het is mogelijk om een kraag te bestellen voor honden die groter zijn dan de Jack Russel. Deze kragen zijn niet op voorraad, maar kunnen na telefonisch overleg worden gemaakt. Hieronder ziet u een foto van Roos, een een jonge Bordeau Dog. Ze draagt een op maat gemaakte kraag.

De standaard leveringstijd voor KalPet kragen uit voorraad, de kleinere kragen dus, bedraagt 1 dag (vandaag bestellen-morgen ontvangen). Voor de grotere kragen wordt maximaal twee dagen meer gerekend. Houdt u eventueel rekening met het weekend en met het wegvallen van de maandag als bezorgdag voor PostNL.

Voor verdere praktische informatie verwijzen wij naar het menu voor de kat en in het menu onder Bestellen.

NB: De prijzen voor alle kragen staan vermeld in het bestelformulier (zie Bestellen)

 Marcus02 Marcus01
 Daddynr03 Daddynr05
 DoerakenLady01 Lady02
 Roos01