De KalPet Yoda-kraag

yoda1yoda2

 

De KalPet Yoda-kraagyoda5

In aanvulling op de KalPet-overhemdraag is de KalPet Yoda-kraag ontwikkeld.

 

 

 

 

 

De Yoda-kraag maakt het de kat ook onmogelijk om het gebied direct onder de staart en laag op de buik te bereiken wanneer hij de voor de kat zo karakteristieke houding ervoor aanneemt.

 

Gebied dat met de Yoda-kraag om voor de kat niet bereikbaar is.

Het opzetstuk van de Yoda-kraag zit, in tegenstelling tot dat van de overhemdkraag, met de opening naar achteren gericht. Het hoge gedeelte komt onder de kin van de kat uit. Voor de kin is een uitsparing gemaakt, zodat het kopje van de kat niet te hoog wordt gehouden en de kin erop kan rusten. Deze Yoda-opzet verlengt de barrière tussen kin en borstbeen die bij de boordkraag er al voor zorgt dat de kat met het buigen niet bij buik of flank kan komen. Door deze verlengde barrière wordt het likken onder de staart belemmerd.

yoda3yoda4

 

 

 

Net als bij het dragen van de KalPet-overhemdkraag blijft het met de KalPet Yoda-kraag heel goed mogelijk om normaal te eten en drinken (zie video hieronder) te spelen en naar de kattenbak te gaan.

 

 

Badstofvoering

Wanneer een kraag wordt aangeschaft om ermee te voorkomen dat een kat of hond aan een (operatie-)wond aan nek of kop komt, dan kan de kraag worden gevoerd met badstof. Hierdoor is de kraag van binnen zachter. Let op: de kraag is niet steriel, dus steriel verband tussen kat/hond en kraag is van belang.

 


Slapen met de Yoda om…

 

Weetje: De Yoda-kraag is genoemd naar de eerste kat (Yoda) die met de ontwikkeling ervan heeft geholpen.

 

Nieuw:  Yoda-Bonsai
de Yoda-kraag voor de Britse Kort- of Langhaar

Omdat de Britse kort- of langhaar een korter snoetje heeft en een wat kortere nek dan andere katten is de Yoda-Bonsai ontwikkeld. Op de maten na is de Yoda-Bonsai gelijk aan de standaard Yoda-kraag.

Ook deze kraag is vernoemd naar de eerste Britse (Bonsai) die met de ontwikkeling ervan heeft geholpen.