De KalPet Boordkraag

De nare bijkomstigheden van een trechterkap en een rompertje die bij de betreffende links zijn beschreven kunt u eenvoudig voorkomen. Er is nu een heel gemakkelijke manier om uw huisdier te beletten om te bijten en krabben op plekken waar dat niet mag, met zo min mogelijk belemmering van z’n normale gedrag en met een minimale bedekking van het kattenlichaam. Gebaseerd op onze eigen ervaring bij de kat hebben wij namelijk de slimmeKalPet® kraag ontwikkeld!
Ook voor de Maine Coon. Op de pagina’s waar u een keuze kunt maken uit de dessins van de stoffen is aangegeven of de betreffende kraag ook in Maine Coon-uitvoering op voorraad is.

Er zijn ook een uitgebreidere kragen ontwikkeld, de KalPet® Overhemdkraag en -Yoda-kraag. Zie hiervoor het menu.

boordkraag1boordkraag2

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals u op deze foto’s ziet, ondervindt een kat met een KalPet®kraag om helemaal geen beperking van het zicht (uiteraard ook geen beperking van het gehoor) en steekt er niets uit aan weerszijden van de kop. Hierdoor blijft de bewegingsvrijheid bijna geheel ongehinderd in takt.
De boordkraag voorkomt dat uw kat de volgende plekken niet kan bereiken: Hoog op de buik, rondom de gehele nek en hoog op de schouders en rug.

Alle voordelen voor u en uw kat, want hij of zij:

  • kan geheel vrij om zich heen blijven kijken en zal niet schrikken
    van dingen die plotseling in het blikveld komen;
  • kan niet met de bek bij de buik (hoog, dus achter voorpoten), nek en schouders komen;
  • loopt nergens meer tegenaan en kan gemakkelijk springen;
  • kan een kattenbak met overkapping normaal blijven gebruiken;
  • kan gewoon eten en drinken;
  • slaapt rustig met de KalPet®kraag om;
  • kan voorpootjes en snoetje normaal blijven wassen;
  • is niet angstig.

Resultaat: een relaxte kat èn baas!

 

Badstofvoering

Wanneer een kraag wordt aangeschaft om ermee te voorkomen dat een kat of hond aan een (operatie-)wond aan nek of kop komt, dan kan de kraag worden gevoerd met badstof. Hierdoor is de kraag van binnen zachter. Let op: de kraag is niet steriel, dus steriel verband tussen kat/hond en kraag is van belang.

Dessinkeuze

Wanneer u bij uw bestelling kiest voor nvt (dus u kiest niet voor een specifiek dessin), wordt een kraag gestuurd in een dessin dat niet in het overzicht staat. 

Maine Coon met Boordkraag